İki akıllı kadın var biri Gülben diğeri Seda
Serhan Sokulgan`ın sivri dilli menajer Özgür Aras ile röportajı...
Gülben Ergen, Deniz Akkaya, Seda Sayan ve Güzide Duran gibi ünlülerin menajerliğini yapan Özgür Aras, onların bilinmeyenlerini birer birer açıkladı... Menajerliğe ne zaman başladın? 13 yıl önce başladım. Zerrin Özer hayranıydım, onunla tanışınca asistanı olarak başladım ve hayatım tamamen değişti. Ben daha çok Başbakanlık`ta, özel kalem falan olmak istiyordum.
Türkiye`de bu işin son dönemde sanki biraz suyu çıkmadı mı sence de?
Evet, aynen öyle. Benim aslında son dönemde yaptığım işe menajerlik denmesinden nefret ediyorum. Her şarkıcının anası, babası, kuzeni, yeğeni menajeri oluyor. Ve ben onlarla aynı kategoride olmaktan hoşlanmıyorum. Basın danışmanı denmesinden de hiç hoşlanmıyorum yine mini eteği giyen, saçlarını sarıya boyatan, eline ajandayı alan herkes basın danışmanı diye ortalarda geziniyor. Ben bu işin eğitimini aldım sertifikalarım var.
Sence kimler gerçekten menajerlik yapıyor?
Erkan Özerman, Liza Tuna ve Ahmet San vardır, başkasını tanımam. Bizler daha bunca fırın ekmek yiyip onların mertebesine ulaşamadık.
Sanatçının iş dışında da her şeyinde yer alıyor musun?
Ben A`dan Z`ye her şeyinde oluyorum sanatçının; özel hayatında da işinde de...
İşle özel karışmaz mı peki?
Belli sınırlar çerçevesinde tabii ki. Giyiminden kuşamına kartonetinden klibine, basın ilişkilerinden konserlerine ben ilgileniyorum. Sanatçının her anında yanında olduğunuz zaman ister istemez özelinde de zaten yer alıyorsunuz.
Yurtıdışında son söz her zaman menajerindir, sanatçı hiçbir şeye karışmaz. Burada sanki biraz daha her şey organizatörlük şekliyle gidiyor gibi. Sence de öyle mi?
Burada sistem yok ki. Şarkıcılar her şeyi biliyor! Yanlarında çantacıya ihtiyaçları var.
Bugüne kadar kimlerle çalıştın?
O kadar çok ki... Aklıma gelenler; Yonca Evcimik, Ajlan, Zerrin Özer, Reyhan Karaca, Harun Kolçak, Ayşe Hatun Önal, Gülben Ergen... Şimdilerde Seda Sayan, Deniz Akkaya, Şenay Akay, Güzide Duran.
Çalışmaktan en keyif aldığın isimler kimler?
Hayatıma giren birkaç insanın dışında sorun yaşadığım biri olmamıştır. Şu an hayatımızda olmayan ama en arkadaş insan Ajlan`dı. Onun hep kalbimin bir köşesinde özel bir yeri vardır.
Seda Sayan`la çalışmaya başladınız. Nasıl gidiyor?
Şarkıcılar adına iki akıllı kadın tanırım biri Gülben Ergen, diğeri Seda Sayan. Seda Hanım kadar eğlenceli, işine hakim bir kadın daha görmedim.
Diğerlerine göre daha istisna olan tarafları var mı?
Valla her şeyi kendi kafasında o kadar iyi planlayıp sunuyor ki, bir kere ben çalışmadan evvel Seda Sayan hep şöyle anlatılmıştı; kaprisli, burnundan kıl aldırtmaz... Bu yüzden hep tedirgindim başlarda. Bir şey isterken bile o kadar kibar istiyor ki, bir şey yapman gerekirken 10 şey yapmak geliyor insanın içinden.
Seda Sayan ile Nihat Doğan evlenecekler mi sence?
Ben çok istiyorum, olabilir gibi (gülerek). Böyle bir aşk görmedim! Kuliste birbirlerine bakışlarını yakalayınca acayip seviniyorum. Ben şöyle diyeyim; onların aralarındaki aşk herkese nasip olsun!
Peki, Deniz Akkaya dönecek mi tekrar podyuma?
Yok, dönmez. Ama Deniz boş durmaz asla, üretir ve yapar. Türkiye`de hem mankenlik hem gazete röportajı yapan ilk isim o. Kulüplerde manken-DJ`liği başlatan ilk isim. Bir sürü meslektaşına yol açmıştır.
Bir dönem Deniz Akaya, Murat Aslan`la beraberken sen de o arkadaşlığın içinde olan insanlardandın. O dönem nasıldı ilişkileri, şiddet var mıydı yine?
Benim sadece gördüğüm yüzeysel bir şeydi, kapılar kapandığında neler oluyor kimse bilemez. Gördüğüm çok şeker bir ilişkiydi, çok güzeldi. Sonra yeniden beraber oldukları dönemde neler yaşadılar, birbirlerinden eklentileri nelerdi bilemem.
Ayşe Hatun Önal projesi nasıl gidiyor?
Çok farklı ve çok özel bir proje yaptı. O da kendine yatırım yapanlardan. Söz ve müzikleri kendine ait, podyumdan gelip ilk single çıkaran ve 70 bin satan başarılı bir isim. Gecenin yarısı mesaj atıp şarkılarının heyecanını paylaşan ender insanlardan.
Güzide Duran`la İlker İnanoğlu neden ayrıldı? Güzel giden ilişkileri vardı...
Her aşk bitermiş bir gün! Amerika`da birçok şeyi beraber paylaştılar, bu paylaşım bir müddet sonra kendiliğinden dostluğa dönüştü. Bir dönem sonra da aşk ölmüş olabilir, çünkü çok iyi anlaşıyorlardı. İkisi de çok mutlu ve artık dost oldular.
SEREN SERENGİL İLE ÇALIŞMAM!
Kiminle çalışmak istemezsin?
Seren Serengil`le!
Neden?
Bir gün televizyonda parmağını uzatarak Gülben Ergen`e ağır ithamlarda bulundu. O gün kara listeme alındı. Gülben`in canını acıtırken, benim de dolaylı yoldan canımı acıttı. Onun bir bilmiş tavrı vardır ya... O konuşmaya devam ede dursun, şöyle bir gerçek var; Gülben Ergen çıktı Ay`a, Seren Serengil kaldı yaya! Karşılaştınız mı bu olaydan sonra onunla?
Karşılaştık. Image maker Kemal Doğulu`nun işlerini yapıyorum. Beni aradılar, ben de `Hayır, çalışamaz, herkes yaptığı şeyden mesul!` dedim. Ben ekmeğini, hayatını paylaştığım hiç kimse için kötü laf ettirmem. Doğrular bile söyleniyorsa, üslubu çok önemli. Yarım saat sonra Seren Serengil aradı `Ne mutlu ki hayatında sizin gibi insalar var. Çok imrendim` dedi. Sonra, bu işi engellersem tanrı benim işimi de engeller diye düşündüm.Ve Kemal`le çalıştılar...
En prensipli Deniz Akkaya
Gülben Ergen`in var mı özel istekleri?
Yoktur ama kuralları hep baştan konulur, sonra da anlamsız hiçbir şey istemez. Alışılmış bir düzeni vardır.
Neler mesela?
Kuliste tütsüleri, kaynatılmış elma suyu, fotoğrafları, melek objeleri muhakkak olur. Sabah gazeteleri muhakkak olmalı, kahvaltısında peynir namına bir şey görmek istemez!
Detaylarıyla sıkanlar oldu mu seni?
Bu işimiz dedim ya! Ama prensipli ve detaylı olan Seda ve Gülben, bilgisayara hakim, her şey kontrolü altında olan bir de Deniz Akkaya`yı tanıdım. Mesela Yonca Evcimik`in her şeyi yazılıdır, her şeyi not alır. Asla bir şey atlamaz, ümüğünü sıkar unutursan! Asla hiçbir şey atlamaz, acayip takipçidir.
Zerrin Özer`le de bir dönem yoğun çalıştın. Ara ara kendisini neden piyasadan soyutluyor?
Aşırı duygusal ve beklentilerine karşılık alamıyor. Bence o kendini ifade edemiyor, ifade edemeyince de onu anlamıyoruz halk olarak ve bu yüzden de kırılıyor.
Şimdi nasıl?
İyi, yeni albüm için çalışıyor.
Podyum dünyasına dönecek olursak, en prensipli kim sence?
Kesinlikle Deniz Akkaya..
Deniz ile ilgili neler söyleyebilirsin şu an yaşadıklarına yönelik?
Deniz Akkaya podyum dünyasının kraliçesiydi, bir daha onun üstüne çıkabilecek biri gelmedi. Şu anda da döndüğü anda o bir efsane olur. Dergisi de süper gidiyor ama o başarısız bir şey yaptığı zaman mutlu olacak piyasadakiler...